Het bestuur

Stichting Sikkelcel and Friends is opgezet door David Burnside, Isaura Milano en Rasjid van Engel. Drie met passie gedreven Sikkelcel Angels die streven naar genezing van deze vreselijke ziekte. De bestuurders doen dit geheel vrijwillig zonder beloning voor de benodigde werkzaamheden om fondsen te werven.

BELEIDSPLAN 2018-2021

David Burnside | Voorzitter

David is 55 jaar oud en geboren in Schotland. Hij verhuisde 32 jaar geleden naar Nederland om les te geven en golf te spelen als een professionele golfer. Twintig jaar geleden richtte David en drie van zijn beste golfvrienden een netwerkbedrijf op onder de naam ‘Made in Scotland’. Het succes van Made in Scotland en de passie voor golf hebben ons in staat gesteld om een ​​‘dream’ -golfbaan genaamd ‘The Dutch’, die 8 jaar geleden werd geopend, te creëren. David is er trots op dat The Dutch het KLM Open de afgelopen drie jaar heeft mogen verwelkomen. David is mede-eigenaar van Made in Scotland en The Dutch en organiseerde de afgelopen 16 jaar een jaarlijkse ‘charity day’ voor hulpbehoevende kinderen. Drie jaar geleden ontmoette David Sonja Teuben, een verpleegkundige van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, die zich bezig houdt met de dagelijkse uitdagingen van de Sikkelcelziekte.

David was samen met Sonja en twee andere artsen betrokken bij het opzetten van het Sikkelcelfonds (www.hetsikkelcelfonds.nl). Hun passie werd David’s passie en daarom besloot hij hen te helpen om een ​​manier te bedenken om een remedie te vinden voor deze vreselijke bloedziekte. Golf is een geweldig spel om mensen te ontmoeten en een geweldige manier om nieuwe supporters voor het Sikkelcelfonds te creëren.

Rasjid van Engel | Penningmeester

Rasjid is werkzaam bij een bekende Nederlandse financiële instelling en werkt al 10 jaar als IT Risk & Security Consultant.

Rasjid is een expert op het gebied van IT Risk en Security control implementaties, met als doel het mitigeren van financiële en non-financiële risico van een organisatie.

Naast deze werkzaamheden zet Rasjid zich vrijwillig in voor Stichting Sikkelcel & Friends. Hij heeft persoonlijke ervaring met de ziekte, waardoor zijn hart en ziel uitgaan naar het doel van deze stichting. Binnen de stichting is hij als penningmeester verantwoordelijk voor de  financiële zaken. Daarnaast zet hij zich net als de overige bestuursleden in voor het werven van fondsen met het doel; het vinden van een genezing voor deze vreselijke ziekte.

Isaura Milano | Secretaris

Isaura functioneert in het dagelijks leven als verpleegkundige, en houdt zich in haar vak vooral bezig met kwaliteitsdeskundigeheid en gezondheidsbevordering. Isaura is zelf moeder van drie dochters met sikkelcelanemie en ervaart de complicaties van deze ziekte dagelijks. Dit geeft haar nog meer drive en empowerment zich in te zetten voor de stichting. Binnen de stichting Sikkelcel and Friends is zij verantwoordelijk voor de PR, communicatie,  en zet zij zich in voor het organiseren en bedenken van activiteiten. Met als doel het zichtbaar maken van sikkelcelziekte en het verkrijgen van erkenning voor de ziekte. Isaura houdt zich bezig met de verslagleggingen en actie uitvoeringen van de stichting.

Contact

06 – 22523938

Adres

David Burnside
Menwagen 4
1261 KE, Blaricum

E-mail: info@sikkelcelandfriends.com

KvK nummer: 72131292

IBAN: NL80RABO0331681579

Stuur een bericht